Logo of Eötvös Loránd University

BAkommunikáció-és médiatudomány

More information

btk.elte.hu/alapszakok/kommunikacio 

felvi.hu/..ok/index.php/szak/51/szakleiras 

btk.elte.hu/alapszakok/kommunikacio 

Overview

1) Médiatutományi alapismeretek
2) Richard Campbell: Mass Communication in the digital age
3) A felvételi online formában lesz megtartva.

A nyelvi előkészítőt tartó intézmény záróvizsgáját az intézmény figyelembe veszi a felvételinél: Igen

A szak célja: A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik otthonosan mozognak a kommunikáció minden területén: értik a társadalmi kommunikáció különböző szintjeit, a médiarendszer fontosabb intézményeit, és mindezek alapján felkészültek arra, hogy kommunikációs területen dolgozzanak. Szerencsés, ha az ELTE Médiás diákokat érdeklik a társadalmi kérdések, ha jó szóbeli kommunikációs képességekkel rendelkeznek, ha írásban összeszedetten és logikusan képesek kifejteni mondanivalójukat.

Annak való a kommunikáció és média szak az ELTE-n, aki nyitott, érdeklődik a közösségek, társadalmak sorsa iránt, aki könnyen megtalálja a hangot az emberekkel és szívesen dolgozik majd tévéknél, lapoknál, cégeknél kommunikációs szakemberként, újságíróként, riporterként, szerkesztőként, reklám vagy PR-területen. Alapszakos tanulmányaik során a hallgatók kommunikáció és médiatudomány, újságírás, illetve részvételi médiakultúra specializáció közül választhatnak.

Contact:
Mr Rezső Jarmalov
Stipendium Hungaricum coordinator
stipendiumhungaricum@btk.elte.hu

Programme structure

Kommunikáció- és médiatudomány

Career opportunities

Karrier

Szakmatérkép

Az ELTE-n szerzett kommunikáció- és médiatudományi diploma nagy tekintélynek örvend a munkaerőpiacon és az egyetemi világban is. Az elhelyezkedésben sokaknak segített a szakmai gyakorlaton szerzett kapcsolat és tapasztalat. Korábbi hallgatóink a média- és kommunikációs szféra sokféle területre eljutottak. Egy részük az országos médiában helyezkedett el újságíróként, riporterként, szerkesztőként, vannak közöttük, akiknek nap mint nap látjuk az arcát a képernyőn, és vannak, akik talán kevésbé látványos, de nem kevésbé fontos és felelősségteljes háttérmunkát végeznek. Mások civil és állami szervek sajtóosztályán kaptak állást, és vannak, akik kapcsolattartóként dolgoznak nemzetközi cégek marketingosztályain. Sokan választották a továbbtanulást, közülük többen is tekintélyes nyugat-európai és amerikai egyetemeken folytattak vagy folytatnak posztgraduális tanulmányokat.

Továbblépési lehetőségek az ELTE BTK mesterképzésének keretében:

Egyenes ágon, azaz különbözeti tanulmányok nélkül:

alkalmazott nyelvészet
fordító és tolmács,
kommunikáció-és médiatudomány,
kulturális örökség tanulmányok
Karrierlehetőségek:

Jellemző munkahelyek: az írott és elektronikus média intézményei, önkormányzatok, civil szervezetek, költségvetési intézmények, vállalkozások

Jellemző munkakörök: újságíró, kommunikációs referens, sajtómunkatárs, PR asszisztens, kiadói munkatárs, kutató, sajtószóvivő, projektadminisztrátor, rendezvényszervező

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment
Sponsor logo
Sponsor logo