Skip to content High contrast mode
Logo of Eötvös Loránd University

MAkommunikáció- és médiatudomány

More information

btk.elte.hu/mesterkepzes 

Overview

1) kommunikáció és médiatudomány ; 2) Írásbeli szakasz: A jelentkezőknek be kell adniuk egy szakmai önéletrajzot, egy motivációs levelet és egy tudományos dolgozatot. A Média és Kommunikáció Tanszéken személyesen kell leadni a jelentkezőknek a következő anyagokat (a leadás pontos módjáról és a nyitvatartási időről a mmi.elte.hu honlapon adnak tájékoztatást május elejétől):

1. Szakmai (szöveges) önéletrajz, mely az eddigi tanulmányokon kívül tartalmazza a továbbtanulás szempontjából releváns eddigi tevékenységeket is, pl. publikáció, belföldi vagy külföldi ösztöndíj, konferencia-részvétel, szakkör- vagy konferenciaszervezés (maximum 2000 n).

2. Motivációs levél, melyben a jelentkező ismerteti, hogy miért akar mesterképzésre járni; eddigi tanulmányaiból mi volt számára a legérdekesebb; milyen témával szeretne foglalkozni mesterképzési szakdolgozatában; mik a hosszabb távú tervei (maximum 4000 n).

3. Egy tudományos dolgozat (tanulmány, szemináriumi dolgozat, a szakdolgozat rövidített változata vagy kifejezetten erre a célra írt dolgozat, mely szabályos szakirodalmi hivatkozásokat és bibliográfiát tartalmaz) a társadalom- vagy bölcsészettudomány területéről (minimum 20 ezer, maximum 30 ezer n).

A terjedelmi korlátokat szigorúan be kell tartani!

Szóbeli szakasz:
A benyújtott anyag részletes megvitatása, különös tekintettel a motivációs levélben megjelölt téma szakirodalmára, melyet a jelentkezőnek kell összeállítania és felkészülni belőle; valamint a kommunikáció- és médiatudomány, a kortárs közélet és kultúra területén való jártasság felmérése. ; 3) személyesen a képzés helyszínén

A nyelvi előkészítőt tartó intézmény záróvizsgáját az intézmény figyelembe veszi a felvételinél?
igen

Megjegyzés:
-

Programme structure

https://www.btk.elte.hu/ma/diszciplinaris

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States