More information

btk.elte.hu/mesterkepzes 

btk.elte.hu/mesterszakok/tortenelem 

facebook.com/ELTETortenetiIntezet 

felvi.hu/..k/index.php/szak/195/szakleiras 

Overview

1) történelem
2) Írásbeli szakasz:
A jelentkezőknek be kell adniuk egy motivációs levelet, továbbá az adatközlő lapon nyilatkozniuk kell arról, mely specializáción kívánják tanulmányaikat folytatni.

Szóbeli szakasz:
A szóbeli vizsga a választott specializáció bizottsága előtt történik, a specializáció által megadott témakörökből. A szóbeli vizsgán a jelentkezőnek az alapképzési szakdolgozatát be kell mutatnia.

btk.elte.hu/mesterszakok/tortenelem

3) A felvételi online formában történik.

A nyelvi előkészítőt tartó intézmény záróvizsgáját az intézmény figyelembe veszi a felvételinél: igen

Az ELTE Történelem mesterszakja neked való, ha ismered a történelem teljességét, és az egyik, részleteiben is tanulmányozott történeti korszak elméleti problémáit, ezek folyamatszerű összefüggéseit. Várunk, ha átlátod és érted a magyar és európai identitás kulturális és szellemi konstrukcióit, valamint alapvető ismeretekkel rendelkezel az Európán kívüli kultúrákról, érted és képes vagy azok történeti összefüggéseit átlátni. A képzés során nemcsak a tudományos kutatás eredményeit, kifutási lehetőségeit ismerheted meg, hanem a velünk kapcsolatban lévő intézmények látogatása és a közösségépítő programok révén szélesebb perspektívában láthatod a történész-mesterség tényleges mibenlétét.

Contact:
Mr Rezső Jarmalov
Stipendium Hungaricum coordinator
stipendiumhungaricum@btk.elte.hu

Programme structure

Történelem MA

Career opportunities

Karrier

A történelem szakon oklevelet szerzett hallgatók iránt a korábbi évtizedekben is nagy volt az érdeklődés a tudományos intézmények, közgyűjtemények, a média és a közigazgatás különböző területeiről. Az eddigi tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy a nálunk végzettek körében nagyon jó a szakmai tudományos területen belül történő elhelyezkedés aránya, és végzettjeink egyéb területen is jó eséllyel tudnak elhelyezkedni.

Jellemző munkahelyek: múzeum, levéltár, könyvtár, kutatóintézetek, szakértői háttérintézmények, minisztériumok, államigazgatás, média

Jellemző munkakörök: tudományos kutató, politikai szakértő, elemző, politikai és/vagy kulturális újságíró, kormányzati tisztségviselő, kulturális menedzser

A kar többi tizenöt intézetével és más intézményekkel (MTA Történettudományi Intézet, hazai és külföldi múzeumok, levéltárak, kutatóintézetek) való kapcsolatunk alapján az egyetemen kívüli szakemberekkel történő konzultáció lehetősége minden hallgató rendelkezésére áll. A legfontosabb forrásgyűjtő-helyekkel intenzív kapcsolatban állunk, az ott dolgozó címzetes egyetemi tanárok, docensek is segítik munkánkat. A hallgatók elmélyült tudományos kutatásának támogatása és a tudományos életbe történő beágyaza az előbbi kapcsolatok révén minden szempontból biztosított.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment
Sponsor logo
Sponsor logo