Logo of Eötvös Loránd University

MAtörténeti muzeológia

More information

btk.elte.hu/mesterkepzes 

btk.elte.hu/..rszakok/torteneti-muzeologia 

facebook.com/ELTETortenetiIntezet 

felvi.hu/..k/index.php/szak/197/szakleiras 

Overview

1) történeti muzeológia
2) A szóbeli vizsga témája: magyar művelődés és kultúratörténet, általános muzeológia,
múzeumtörténet.
3) A felvételi online formában történik.

A nyelvi előkészítőt tartó intézmény záróvizsgáját az intézmény figyelembe veszi a felvételinél: igen

A szak évtizedek óta az újabban sokat hangoztatott dualitás jegyében működik: a kurzusok jelentős része – az intézményekkel kialakított szerződéses alapú és más együttműködés jegyében – a múzeumokban, „terepen” folyik a múzeumok munkatársai vezetésével és részvételével. Ezen kívül két féléves múzeumi gyakorlat segíti az ismeretek gyakorlatban történő elsajátítását. Nagy előnyt élvezünk a nagy országos múzeumok közelségéből és a velük kialakított együttműködésből. A Történeti Muzeológia szak a Történeti Intézeten belül, annak Történelem és a Kulturális Örökség szakjaival együttműködésben fejti ki tevékenységét, e szakok sajátosságainak kölcsönös elismerésével és erősítésével, többek között közös kurzusok szervezésével.

Az ELTE Történeti Muzeológia mesterszakja neked való, ha szeretnéd a múlt tárgyi örökségének kutatásához és bemutatásához szükséges felkészültséget, elméleti és gyakorlati tudást megszerezni, érdekelnek a magyar és európai identitás kulturális és szellemi konstrukciói, szeretnéd átlátni azok történeti összefüggéseit.

Contact:
Mr Rezső Jarmalov
Stipendium Hungaricum coordinator
stipendiumhungaricum@btk.elte.hu

Programme structure

Történeti muzeológia MA

Career opportunities

Intézetünk a legjelentősebb magyarországi múzeumok munkatársait évtizedek óta bevonja az oktatómunkába és hallgatók gyakorlati képzésébe. A múzeumi gyakorlatok során képülő kapcsolatok révén a történeti muzeológus oklevelet szerzők könnyedén elhelyezkednek a magyarországi múzeumokban, a közművelődés területén, de végzettjeink közül többen a médiában, az állami és önkormányzati igazgatásban vagy tudományos kutatóként tevékenykednek. Lásd még a „Nálunk végeztek” címszót.

Jellemző munkahelyek: múzeum, levéltár, könyvtár, kutatóintézetek, szakértői háttérintézmények, minisztériumok, államigazgatás, média

Jellemző munkakörök: tudományos kutató, elemző, politikai és/vagy kulturális újságíró, kormányzati tisztségviselő, kulturális menedzser, műtárgy-kereskedelem stb.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment
Sponsor logo
Sponsor logo