More information

kvk.nje.hu/..epzes/kerteszmernoki-alapszak 

Overview

A szak képzési célja:
Olyan korszerű szemlélettel rendelkező szakemberek oktatása, akik ismerik a kertészeti termelésben alkalmazott precíziós technológiákat és a fenntartható gazdálkodás sajátosságait. A hallgatók tanulmányaik során elsajátítják a környezettudatos díszkertészethez és növényalkalmazáshoz szükséges tudást; az integrált gyümölcstermesztés sajátosságait; korszerű szőlőtermesztési ismereteket szereznek és megismerik a borturizmus sokrétű tartalmát, gyakorlati megvalósítását; elsajátítják a precíziós zöldségtermesztési eljárásokat. A hallgatóink gyakorlati képzése a partner cégek korszerű üzemeiben valósul meg, ahol a kertészeti termelés széles spektrumával találkozhatnak. A megújult képzésre jelentkező hallgatók már öt szakirány/specializáció közül választhatnak, ami segíti őket a kertészmérnök képzésen belül választott szakterület elmélyültebb megismerésében.

Specializációk:: zöldipari és precíziós kertész (létszámfüggő) díszkertész és növényalkalmazási (létszámfüggő) fenntartható zöldségtermesztési (létszámfüggő) integrált gyümölcstermesztési (létszámfüggő) szőlőtermesztés és borturizmus (létszámfüggő)

Online felvételi elbeszélgetés, ahol a jelentkező nyelvi alkalmasságáról győződik meg a Kar tanáraiból álló felvételi bizottság.

A nyelvi előkészítőt tartó intézmény záróvizsgáját az intézmény figyelembe veszi a felvételinél?
igen

Megjegyzés:
-

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment