Logo of University of Pécs

OTMáltalános orvos

More information

felvi.aok.pte.hu 

Overview

Az előkészítőn tett záróvizsgája és az intézményi felvételi alapján veszik fel. Előkészítőn tett záróvizsga esetében a tárgyak: kötelezően biológia tárgyi záróvizsga és e mellett fizika vagy kémia tárgyból záróvizsga megléte, magyar nyelvtudás B2-es szintű nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű igazolással való igazolás. Az intézményi felvételi szóbeli elbeszélgetést tartalmaz, melynek célja a magyar nyelvtudás és a hallgatói motíváció felmérése kari delegáltak jelenlétében.

A nyelvi előkészítőt tartó intézmény záróvizsgáját az intézmény figyelembe veszi a felvételinél?
Igen, de emellett szükséges az intézményi felvételi keretében zajló nyelvi felmérésen is részt venni.

A PTE Általános Orvostudományi Karán az oktatás, a kutatás világszínvonalú minősége találkozik az innovációval és a pezsgő hallgatói közösség varázsával.

Oktatóink, kutatóink nemzetközi szinten elismert szaktekintélyek, világszerte számos kutatási programban vesznek részt, melyek eredményeiből a hallgatók kiscsoportos oktatásokon profitálhatnak, nemzetközileg elismert diplomát szerezhetnek a szakma élvonalát képviselő feltételek mellett.

Régiós szinten is egyedülálló MediSkillsLab orvosi szimulációs központban a hallgatók szinte teljesen élethű szimulátorokon gyakorolhatják a beavatkozások, vizsgálatok tárházát.

Mindezek mellett miért is kezdődik nálunk a jövőd? Mert egy olyan közösség vár, ahová jó tartozni. Mert a világszínvonalú tudás a szakmáddá, a szakmád a szenvedélyeddé lesz. Mert egy hatalmas, pezsgő, befogadó és támogató család tagja leszel.

Miért pont Pécs? Pécs, a kultúra városa a Dél-dunántúl térségében, Baranya megye szívében a festői szépségű Mecsek lábánál helyezkedik el. Magyarország ötödik legnagyobb városa számos szórakozási és kulturális lehetőséget rejt magában. Pécs 2010-ben elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, melynek köszönhetően a meglévő kulturális épületek és látványosságok mellett a város még tovább fejlődött.

Career opportunities

általános orvos (M.D.)

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment
Sponsor logo
Sponsor logo