BAélelmiszermérnöki (Budapest)
Hungary, Gödöllő
Study location | Hungary, Budapest |
---|---|
Type | Bachelor, full degree studies |
Nominal duration | 7 semesters (210 ECTS) |
Study language | Hungarian |
Awards | BA |
Course code | Agricultural Science |
Entry qualification | High school / secondary education (or higher) érettségi bizonyítvány, magyar nyelvi előkészítő záróvizsgájának eredményét igazoló hivatalos dokumentum, magyar nyelvű motivációs levél The entry qualification documents are accepted in the following languages: English / Hungarian. Often you can get a suitable transcript from your school. If this is not the case, you will need official translations along with verified copies of the original. You must take the original entry qualification documents along with you when you finally go to the university. A képzésre felvételt az a jelentkező nyerhet, aki: 1. a nyelvi záróvizsgán legalább jó eredménnyel (74%) végzett (ez a felvételi összpontszám max. 10%-át adja), 2. két szabadon választott szakmai tárgyból (matematika, fizika, kémia vagy biológia) min. jó (76%) eredménnyel végzett (a felvételi összpontszám max. 50%-a), 3. sikeresen részt vesz a motivációs beszélgetésen (a felvételi összpontszám max. 40%-a). |
---|
Territory requirements | Applications are accepted from the following territories (based on citizenship): Angola, Brazil, Cape Verde, India, Jordan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Laos, Malaysia, Mali, Mongolia, Russia, South Korea, State of Palestine, Syria, Turkey, Ukraine, Vietnam, Yemen. |
---|
Language requirements | Hungarian B2 |
---|
Other requirements | A motivation letter must be added to your application. |
---|
More information |
---|
Overview
Felvételi vizsga: motivációs beszélgetés
A nyelvi előkészítőt tartó intézmény záróvizsgáját az intézmény figyelembe veszi a felvételinél?
igen
A képzés célja olyan élelmiszermérnökök képzése, akik általános ismeretekkel rendelkeznek a biológia, a kémia, a fizika, a műszaki és gazdasági alaptudományokban, speciális ismeretekkel az élelmiszer-tudományban, szakmai alapismeretekkel és gyakorlati készségekkel az élelmiszer-technológia terén. A megszerzett élelmiszermérnöki és ezzel összefüggő piaci ismereteik birtokában képesek a különféle nagyságú és szerkezetű termelőegységekben folyó élelmiszer-előállítási és kezelési munka szervezésére és irányítására. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben való folytatására.
Szakfelelős:
Pásztorné Dr. Huszár Klára
Pasztorne.Huszar.Klara@uni-mate.hu