More information

art.pte.hu/keramiatervezes_ma 

Overview

Oklevélben szereplő képzettség neve:
Okleveles kerámiatervező művész (Ceramics Designer)
Képzési jellemzők:
A kerámiatervezés szakon a hallgatók a szilikát anyagok széles skálájával ismerkednek meg, a klasszikus kerámia anyagoktól a betonig. Mindezen anyagok különböző formálási módját (kézműves technikák, design), egyszerű kemencék építését, a szabadtüzű égetési eljárásokat, autonóm plasztikák építését próbálhatják ki.
Az oktatás műterem központú, az oktatókkal való kapcsolat személyes. A műtermek a Művészeti Kar Zsolnay Kulturális Negyedben található épületeiben helyezkednek el, gyönyörű történelmi, kulturális környezetben.

A stúdiókerámiától az ipari formatervezésen keresztül a gyári kivitelezésig és a szabadtüzű égetésekig a szakma bármely ágát kipróbálhatják. Munkájukat az adott szakterületen nemzetközileg elismert, nagy tudású tanárok rendszeres, folyamatos konzultációja segíti.

Igen széles a választék a nyári szakmai gyakorlatok helyszíneiben is. A gyakorlat heteit különböző porcelángyárakban (pl. Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.), a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióban és más szakmailag izgalmas helyeken tölthetik diákjaink.

Elméleti tárgyainkat szintén a szakterületükön kiemelkedő oktatók tanítják.
Továbbtanulásra több lépcsős lehetőség is van a Doktori Iskolában (8 félév), valamint a Design- és vizuális művészet-tanár szakon.

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States