More information

gtk.nje.hu/..apkepzes/turizmus-vendeglatas 

Overview

A kecskeméti turizmus-vendéglátás alapszakon az utazási irodák, hotelek és éttermek gazdasági és szabályozási környezetét jól ismerő közgazdász szakembereket képezünk. Ezt a szakot azoknak ajánljuk, akik a jól megalapozott, széleskörű közgazdasági ismereteken túl szeretnének gyakorlatias szaktudást is szerezni az ágazatban.

A képzés során a hallgatók megismerkednek a belföldi és külföldi utazásszervezés, szállodaipar, vendéglátás, gasztronómia üzleti világával és kulturális tényezőivel, elsajátítják az ágazat vállalkozásainak speciális működési ismereteit valamint az ahhoz kapcsolódó menedzsment, marketing, jogi és kommunikációs szakterületek alapjait.

A képzés gyakorlatias jellegét erősítik a projektfeladatok és a kétféléves kötelező szakmai gyakorlat, amelynek során a hallgatók hosszabb távú gyakorlati képzésben vesznek részt külső helyszínen.

A szakon végzettek rendelkeznek a turizmus-vendéglátás ágazat nemzetközi és interkulturális összefüggéseinek ismeretével. Elsajátítják a projektekben és csoportokban való munkavégzés sajátosságait, valamint fejlesztik szakmai nyelvtudásukat, hogy multinacionális környezetben is megállják helyüket.

Entry requirements:
Érettségi bizonyítvány

Entrance exam:
Igen

Type of entrance exam:
Szóbeli

Entrance exam location:
Elektronikus

Entrance exam description:

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
- online kitöltött jelentkezési lap
- érettségi bizonyítvány vagy diploma másolata (magyar vagy angol nyelven)
- érvényes útlevél vagy magyar személyi igazolvány másolata.

A határidőre beérkezett dokumentumok alapján a jelentkező értesítést kap egy online felvételi vizsgáról. A szóbeli felvételit az Egyetem felvételi bizottsága online folytatja le. A felvételi elbeszélgetés magyar nyelven zajlik, ahol a jelentkező nyelvi alkalmasságáról is meggyőződik a Kar tanáraiból álló felvételi bizottság.

Contact:
Csilla Gesztesné Tordas
tordas.csilla@nje.hu

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment